Close

Gezocht: dubbelganger.

Het begon ergens in 2004 (man dat vliegt snel) toen ik de laatste 2 jaren Humaniora in de Voskenslaan, Gent deed. Na school werd er altijd verzameld aan Den Boom aan ‘t station om dan op zonnige – en soms minder zonnige – dagen te pulseren richting Citadelpark. Op één van deze namiddagen in ‘t Cita kwam iemand van ons groepje later toe, waarschijnlijk vanwege een sportstrafstudie wegens roken op het schoolterrein – zo’n krapuul waren we wel, en staarde mij met grote ogen aan. Hoe het kan dat ik daar ben, als ik een minuut geleden nog aan het station rondliep en daar niet terugzwaaide naar hem.

Sindsdien heb ik van verschillende mensen in de loop der jaren in Gent vergelijkbare verhalen gehoord, steeds dat ik ergens was maar niet reageerde en achteraf daar niet eens bleek te kunnen geweest zijn. Het was nu al even geleden, en ik was mijn doppelganger al bijna vergeten, toen 2 vrijdagen geleden mijn kotbuurvrouw E. thuiskwam en overtuigd was mij net een halve kilometer verder vanuit haar bus gezien te hebben aan de Zuid. Van ver en van dicht was het net ik, maar dan misschien ietsje blonder en zonder kruk/gemank. Daardoor was bij haar het spreekwoordelijke licht beginnen dagen dat het misschien dan toch niet ik was, maar de gelijkenis was zo frappant dat ze bleef twijfelen tot ze mij 3 minuten later met andere kleren én kruk thuis aantrof.

Ergens in Gent heb ik dus een evenbeeld lopen. Zelf heb ik ze nog nooit gezien (of misschien de gelijkenis niet opgemerkt?) maar volgens de getuigenissen heeft ze hetzelfde gezicht, dezelfde manier van bewegen, dezelfde stem, hetzelfde haar en dezelfde kledingstijl. Leutige kleedjes en al. We moeten dus in de laatste 8 jaar ietwat gelijkaardig geëvolueerd zijn.

Ik ben van nature al een curieuzeneus gelijk dawwe zeggen, maar nu ben ik er toch een beetje op gebrand het mysterieuze meisje te vinden en leren kennen. Lijken we echt zo hard op elkaar? Hebben we een gelijkaardig karakter? Naar welke muziek luistert ze? Is ze grappig? Vanwaar haalt ze haar leuke kleedjes? Wat studeert ze of wat doet ze van werk? Dus lieve helden en heldinnen, fix mij mijn dubbelganger!