Close

Vliegende koeien, dans-epidemieën, te veel lachen/eten/seks, pure idiotie of gewoon dikke pech: dumb ways to die.

Er zijn blijkbaar heel wat creatieve manieren om op een idiote manier aan uw einde te komen. Jullie kennen waarschijnlijk wel allemaal die ene Duitse freak (Bernd-Jürgen Brandes) die zelf via internet iemand had aangenomen om hem neer te steken en gezellig op te eten, en ondertussen is er een heel fijn liedje (Dumb Ways to Die) over gemakkelijk-te-vermijden doodsoorzaken. Maar ik kwam nog een hele hoop andere – zeg maar speciale – verhalen tegen op het fabuleuze internet hoe sommige sukkelaars het hoekje om zijn gegaan/geholpen, dus bij deze een (chronologisch) lijstje van de akkefietjes met het hoogste Haha- of Gij Sukkelaar-gehalte:

– 207 VC: De Griekse filosoof Chrysippus sterft door te hard te lachen met zijn ezel te zien sukkelen met vijgen eten nadat hij het beest zat had gevoerd met wijn.

– 212: Lucius Fabius Cilo, een Romeinse senator, stikt door 1 haartje in zijn melkske.

– 762: De Chinese poëet Li Po probeert de reflectie van de maan in het water naast zijn bootje te kussen, valt overboord en verdrinkt.

– 892: Sigurd De Machtige bevestigt het afgekapte hoofd van zijn verslagen aartsrivaal aan het zadel van zijn paard en sterft als gevolg van een fatale infectie door de tanden van het hoofd die tegen zijn been schuren tijdens het paardrijden.

– 1410: Martin van Aragon (koning van Aragon) sterft door een combinatie van een indigestie met oncontroleerbaar lachen.

– 1478: Hertog George Plantagenet wordt op eigen verzoek geëxecuteerd door verdrinking in een vat Malmsey wijn.

– 1518: Deze is superweird. Als ge zoekt op “Dancing Plague 1518” komt ge vanalles te weten over een epidemie in juli van dat jaar in het huidige Frankrijk waardoor mensen een maand lang niet konden stoppen met dansen. Het begon met één vrouw, uiteindelijk stierven tientallen mensen aan hartfalen en uitputting, er is nog steeds geen verklaring voor.

– 1771: Toenmalige koning van Zweden Adolf Frederick sterft door te veel te boefen. Zijn menu: kreeft, kaviaar, zuurkool, gerookte haring, champagne en 14 porties van zijn favoriete dessert hetvägg met warme melk.

– 1816: Amerikaanse gouverneur Morris sterft na een stukje walvisbot in zijn plasbuis te steken om een blokkage te verwijderen.

– 1871: Clement Vallandigham, een Amerikaanse advocaat, schiet zichzelf perongeluk dood tijdens het demonstreren hoe een slachtoffer mogelijks zichzelf beschoten had.

– 1918: Schrijver en musicoloog Gustav Kobbé’s sterft wanneer zijn zeilboot geraakt wordt door een landend watervliegtuig.

– 1940: Marcus Garvey leest op ’t gemak zijn gazetje, leest zijn (foutieve) overlijdensbericht en krijgt 2 hartaanvallen.

– 1941: Schrijver Sherwood Anderson sterft aan peritonitis (een infectie) na het inslikken van een tandenstoker op een feestje.

– 1974: Basil Brown, voorvechter van een gezonde voeding en levenstijl, drinkt zichzelf dood met wortelsap.

– 1978: De Bulgaarse dissident Georgi Markov wordt afgerekend in Londen met een paraplu speciaal gemodifieerd om metalen korrels met gif in af te schieten.

– 1978: Wiskundige en logicus Kurt Gödel verhongert omdat zijn vrouw in het ziekenhuis ligt en de man zo paranoïde is dat hij weigert iets te eten dat niet door zijn vrouw is gekookt.

– 1982: David Grundman vindt het grappig om op een gigantische cactus te schieten van op korte afstand, tot een stuk cactus afbreekt en hem verplettert.

– 1982: US Navy Luitenant George M. Prior sterft aan een extreme allergische reactie aan een pesticide gebruikt op een golfterrein door zijn gewoonte van zijn tee in zijn mond te steken tijdens het spelen.

– 1983: Schrijver Tennessee Williams stikt in het dopje van zijn flesje oogdruppels bij zijn dagelijkse routine dopje in mond – hoofd naar achter – druppel in elk oog.

– 1983: Tennis-grensrechter Dick (oh the irony) Wertheim sterft door tijdens de US Open 1983 een opslag in zijn ballen te krijgen en daardoor met zijn hoofd op de grond te knallen.

– 1991: Edward Juchniewicz wordt niet goed vastgegespt door de ambulanciers waardoor zijn brancard van een helling rolt en overkop gaat.

– 1993: De Canadese advocaat Garry Hoy stort van de 24ste verdieping van een gebouw naar beneden. Hij gooit zich tegen een ruit om te bewijzen dat het onbreekbaar glas is. Het glas breekt niet, in één stuk uit het raamwerk ploppen doet het blijkbaar wel.

– 1999: Dominguez Garcia sterft door een vliegende koe. Het beest was de baan op gewandeld, geraakt door een ander voertuig en zo richting Dominguez gelanceerd.

– 2002: Britse artist en schizofreen Richard Sumner beslist zichzelf met handboeien aan een boom in een verlaten bos vast te maken en de sleutels buiten zijn bereik te gooien. 3 jaar later wordt het lichaam gevonden, met verschillende aanwijzingen dat hij misschien wel ne keer van gedacht veranderd is.

– 2004: Ronald McClagish zit plots vast in zijn kast nadat een hoop kleren tegen de deur ervan vallen en die dus blokkeren. Hij overleeft een week tot hij sterft aan de bronchitis die hij oploopt door een waterleiding te verwijderen en zijn kast te laten vollopen als ontsnappingspoging.

– 2004: Francis Brohm leunt uit het autoraam en wordt onthoofd door een draad van een telefoonpaal. De zatte bestuurder, John Hutcherson, rijdt nog 19 km naar huis met het onthoofde lichaam naast hem, parkeert zijn auto op zijn oprit en gaat slapen. Zijn buurman merkt het bloederige lijk de dag erna op en belt de politie, het hoofd wordt 19 km verder gevonden.

– 2005: De Amerikaan Kenneth Pinyan sterft door peritonitis na anale seks met een paard. Dit leidde tot het verbieden van bestialiteit in de staat Washington.

– 2005: Lee Seung Seop uit Zuid-Korea speelt online 50 uur aan één stuk StarCraft en sterft door oververmoeidheid.

– 2007: Jennifer Strange doet mee aan een radiowedstrijd genaamd “Hold Your Wee for a Wii” waarbij je een Nintendo Wii kan winnen door grote hoeveelheden water te drinken en niet te gaan pissen. Ze wint geen Wii, wel water-intoxicatie.

– 2010: Uitvinder en eigenaar van de Segway-scooters Jimi Heselden duikelt perongeluk met zijn Segway van een klif.

– 2011: Jose Luis Ochoa wordt in zijn been gestoken op een hanengevecht door een haan waaraan men een mes had vastgemaakt. Serves him right.

En zoals altijd, keep the best for last:

– 2012: De Nigeriaanse polygamist Uroko Onoja wordt door zijn 5 vrouwen betrapt op meer seks hebben en aandacht geven aan zijn 6de en jongste vrouw. De 5 madammen zijn jaloers en dwingen hem met stokken en messen met elk van hen van bil te gaan. Hij heeft er 4 kunnen afwerken en is dan gestopt met ademen.