Close

Bloksurvivaltips.

Simpel, compleet nutteloos of dé oplossing voor al uw miserie, met een beetje chance worden deze Donkere Dagen voor de studenten onder jullie hierdoor iets draaglijker:

– Chanteer mensen om u eten te brengen.

– Smijt met een telefoonboek in tijden van frustratie. Groot genoeg om voldoening te geven, niks gaat kapot.

– Wrijf uzelf in met iets bodymelkachtig. Zet het in ’t zicht zodat ge er dikwijls aan wordt herinnerd, het voelt een beetje als liefde van jezelf en gehydrateerd zijn is de shiznit.

– Snack af en toe es wa fruit, ’t gedacht doet al veel.

– Doe keer zot en hou een kleine ronniedanspauze. Of doe een dansje in ’t algemeen.

– Waarschijnlijk de enige waar ge echt iets aan hebt: melk en fluovlekken zijn als een voze snor en meisjes – it makes them disappear. Gene zever, it’s magic.

– Slaap genoeg. Uw bedje houdt van u. Uw brains houden van uw bedje.

– Vertel/schrijf de moeilijkste dingen aan (desnoods een random) iemand anders. Ge voelt er u slimmer door, ge onthoudt het beter en de kans is groot dat ze net dat gaan vragen. Zo zijn ze wel, de klootschatjes.

– Denk aan uw zomer. Denk aan mijn zomer.

– Geneer u niet om vreemde error-in-uw-hoofd-geluidjes te maken bij uberstress.

– Douchen is niet plots optioneel. Kleren, contactlenzen en dergelijke meer wel.

– Voor hen met een liefje: wissel het te studeren vak op geregelde tijdstippen af met een hoofdstukske anatomie. Ge moet geen geneeskunde studeren om doktertje te spelen. Get your frustrated mind fricked out. Voor hen zonder liefje: chocolade in al zijn prachtvormen is uw homeboy. Triootjes met Ben & Jerry’s zijn ook aanradertjes.

– Zorg voor iets leuks om naar uit te kijken. Hoeft helemaal niets zot te zijn, fix uzelf kleine dingen die u blij maken.

– Verbied uzelf andermans vakantiefoto’s te checken. En als ge ’t dan toch doet klik er dan 4 keer zo snel as usual door.

– Zing luidop alles wat ge doet/denkt/voelt/nie begrijpt/echt moet onthouden/vindt van de prof die die cursus heeft opgesteld. Wissel af en toe eens van dialect. Keeps it fresh.

– Vermijd nieuwe series.

– Koester uw inhoudstabel.

– Hou fantastiekwartiertjes. Efkes een leuk scenario’tje afspelen in uw hoofd. Fijne mini-pauze en ge gaat sneller herbeginnen door schuldgevoel als ge maar een beetje dromerig aan ’t staren zijt met uw cursus voor uw neus dan als ge aan ’t Youtube-cruisen zijt.

– Probeer uw powernapkes te limiteren tot een 40-tal minuten max, langer is écht slapen.

– Denk aan de volslanke venetiaans blonde deerne aan het stationsloket in uw buurt. Daarvoor doet ge ’t.

– Wees extra lief voor jezelf.

– Chill. De wereld vergaat niet als ge gebuisd zijt.

– Zaag af en toe nekeer ongelofelijk hard tegen alles en iedereen. En stop dan met dutsen en doe weer verder. Proportioneel ventileren is the way to go.

– Denk aan de kiendjes in Afrika. Die hebben geen eten.

– Blok met uw hand in uw broek/décolleté. Liefkozender en motiverender dan prutsen met iets anders. Bijzonder aangenaam.

– Als ge slechtkomt van iemand die on and on gaat over fantastische feestjes die gij nu moet missen, bedenk dan dat ge later als job waarschijnlijk hun geld gaat aftroggelen.

– Hou collectieve blokpauzes met speelkameraadjes. Aanbevolen activiteit: gooi breekbare dingen die toch al aan ’t barsten of versleten zijn kapot. Fijne variant: en groupe andermans beschimmeld bestek tegen een muur knallen. Combineerbaar met het nuttigen van goudgele pretcilinders en/of goudgele pretstaafjes (= pintjes + frietjes). Pret verzekerd.

Camions vol succes en courage aan alle studerende dutsaapjes, blijven gaan. YOU CAN DO IT. En binnen 2 weken zitten we weer allemaal op café.