Close

Mijn radio pest mij.

Oké, er is iets raars aan de hand met mijn muziek-installatie, and it’s freaking me out. Met de realistische schrik om extreem blond over te komen ga ik toch het probleem aan jullie voorleggen, in de hoop dat jullie de wicked spirits uit mijn radio kunnen verdrijven.

Het zit namelijk zo: als ik moet blokken of iets anders moet doen wat enige focus vergt kan ik niet tegen absolute stilte, want dan is elk klein geluidje voldoende om mij af te leiden of te storen, en ik hou gewoon ook heel hard van muziek. Mijn standaardvriend door dik en dun is al eeuwen Studio Brussel, op een welbepaald gekozen volume (ik ben nogal ne freak als het komt op Het Perfecte Volume, later misschien meer daarover) het ideale achtergrondgeluid. Voor zover de persoonlijke informatie als inleiding. Wa is nu het probleem? Awel, mee momenten begint heel ’t spel te protesteren en verandert zelf het volume. Is ’t ineens een zwaar schijfke, zet ik het wa luider, zet hij het zelf weer stiller. Of doe ik helemaal niks, gaat ineens het volume naar beneden tot uiteindelijk stilte. De eerste 4 keer dacht ik nog: “Ik zit ergens op ’t bakske ofzo”, maar dan ligt het bakske een volle meter verder, mij zo’n beetje uit te lachen. Soms maken we zelfs ruzie. Dan zie ik op het displayschermke van de poltergeistradio het volume zakken en duw ik gelijk ne zot op de + knop en blijven we zo een beetje koppig rond hetzelfde volume stagneren, tot één van ons het opgeeft. Of als ik efkes wacht tot hij gekalmeerd is en het dan terug probeer te verstillen gaat de asshole ineens vollenbak naar het maximum volume, alsof hij mij wil straffen.

Ik heb geen idee of het ligt aan het weer, fysica, getormenteerde zielen die in mijn radio rondspoken, mindfuckers bij StuBru, één of andere kabel, of iemand in de buurt die dezelfde frequentie of bakske of whatever gebruikt en met mijn voeten aan ’t spelen is, maar ik vind het stiekem extreem creepy en begrijp er geen drol van.

Curiositeiten:

– soms is er dagenlang niets aan de hand, soms is ’t 5 keer op een uur.

– het gebeurt vooral rond 23h (maar dat kan aan mijn bioritme liggen).

– het gebeurt vooral als ’t regent (maar dat kan ik mij ook gewoon inbeelden of kan puur toeval zijn).

– hij doet meer van volume naar beneden dan van volume naar boven.

– het gebeurt stukken minder bij versche batterijen.

– het is – tot nu toe – genre-transcenderend. At least the little bitch doesn’t discriminate.

Ik ga er van uit dat het aan iets stoms ligt wat te technisch is voor mijn blond vrouwenhoofd om zelf te bedenken, dus als jullie gedaan hebben met mij uit te lachen gelieve mij te verlichten met De Oplossing. Of fix mij een sjamaan-exorcist. Mogelijke creatieve tips en bruikbare bijbelverzen kunnen gedropt worden op mijn Doos’ fb-pagina (vreemde yet awesome zin) of op play.that.funky.music.white.boy@hotmail.com. Dank bij voorbaat.

PS: Soms kreunt mijn frigo.