Close

1 beeld, 268 woorden

Wat je hier ziet is het Lac De Gers, een pareltje van een meer verstopt in de Alpen nabij het skigebied Flaine. De eerste keer dat ik er kwam was dankzij toffe peer en fijne mens Louis, die met zijn 15 bezoekjes aan dit specifieke skigebied, waar ikzelf later nog tijdelijk zou wonen, de verborgen plekjes beter kent dan de gemiddelde local. Je komt er door op voorhand te reserveren bij de uitbaters van het hotel-restaurant aan het bevroren meer, op de Serpentines-piste in Flaine rechts af te slaan en onder de afzetting te kruipen die er 9 op de 10 keer staat om op de Cascades-piste te komen, een 13-tal kilometer aan groene en blauwe piste af te skiën (misschien niet de meest jolly good time voor snowboarders met de vele platte stukken) tot je op een kruising komt met een telefoonpaal onder een houten afdakje. Daar duw je op de knop, geef je de naam waarop je gereserveerd hebt door, legt de kok zijn steak haché’s efkes aan de kant en komt je gehele gezelschap halen met een sneeuwscooter, waarachter je met touwen bergop wordt getrokken tot aan de gîte en het restaurant. Daar kan je aan de rand van dit adembenemende (in de winter) bevroren meer genieten van een prachtig uitzicht en een 3-gangen menu voor iets van een 22 euro. Daarna kan je nog verderskiën naar het verdere dorp, of genieten van de toch wel spectaculaire ervaring om door dezelfde kok in een pistebully via een supersteile piste bergop tot aan de dichtstbijzijnde skilift gevoerd te worden. Een uniek plaatsje in het wondermooie Frankrijk!