Close

Toch bedankt 2

Danku, Temptation Island, om me goed te doen voelen over mezelf, mijn relatie en zo wat alles eigenlijk, en om samen met het nieuwe seizoen van Mijn Pop-Up Restaurant en The Voice Van Vlaanderen het gat te vullen aan guilty pleasure programma’s dat het einde van K3 zoekt K3 heeft nagelaten.

Danku, naïviteit van me, om toch drie fracties van een seconde te denken dat de boenkeboenkemuziek uit de sjieke voorbijrijdende begrafenisauto komt en verwonderd te zijn over deze ogenschijnlijk gepimpte feestversie van een overlijden, vooraleer door te hebben dat de pompende beats eigenlijk gewoon uit de johhny-bak komen die staat te wachten om in te voegen.

Danku, hoogsensiviteit of unagi of wat we het ook moeten noemen, om het mogelijk te maken om tijdens een gesprek met iemand te kunnen horen en verwerken wat die zegt, een helpend of empatisch antwoord te verzinnen, ondertussen het gesprek van het koppel aan het tafeltje naast ons te horen, een binnenpretje te hebben over wat daar gezegd wordt, in de gaten te houden wanneer er nog eens een ober oogcontact maakt, mijn gsm subtiel te checken hoe laat het is, iemand te herkennen die op de fiets passeert en daarnaast nog een persoonlijke gedachte over mijn gesprekspartner te hebben (“amai die zit dicht”). Danku, voor de uitputtende superkrachten en de hoofdpijn.

Danku, NMBS, om voor een wekelijkse portie spanning en verwarring te zorgen bij de aaneensluitingen onderweg naar en van de VUB in Etterbeek elke donderdagavond. Gelukkig is Brussel-Noord om 22u op z’n gezelligst.

Danku, Fitbit stappenteller, om een absolute onsportieveling als mezelf zich goed te doen voelen over zichzelf. (Frieten met stoofvleessaus en een saté zijn minder calorieën dan ge verbrandt met naar ’t frietkot te gaan!)

Danku, vrouwenmagazines, om mij op pagina 16 op het hart te drukken tevreden te zijn met wie ik ben plus tips om zelfzekerder te zijn, me daarna 4 pagina’s skeletten in outfits van gemiddeld 700€ voor te schotelen op pagina 21, gevolgd door een uitgebreide uiteenzetting die me volledig informeert over het nieuwste dieet om in 3 weken 8 kilo te vermageren en op pagina 35 me te voorzien van 114 tips om mijn man te verrassen in bed.

Danku, juridische beroepsmisvorming, om bij het zien van reclame voor het nieuwe programma “Getrouwd op het eerste gezicht”, waarin vrijgezellen die elkaar niet kennen gekoppeld worden door psychologen, matchmakers en andere zogenaamde experts en bij hun eerste ontmoeting trouwen, me vooral vragen te doen stellen over hoe VTM dat gaat regelen met de formalistische grondvoorwaarden, of zoiets eigenlijk wettelijk gezien wel kan, hoe het dan zit met de aangifte van huwelijk die 2 weken op voorhand moet gebeuren en of ze dan toch wel tenminste voor een stelsel met scheiding van goederen gaan kiezen zeker.

Danku, griep-epidemie, om door het vele niezen en hoesten mij te voorzien van stalen buikspieren, door het mottig voelen en gebrek aan eetlust terug in al mijn broeken te passen en om mij de gelegenheid te geven een paar zeer middelmatige series en reality shows te bingewatchen. Ik weet eindelijk wie de Kardashians en Jenners zijn.

Danku, Snapchat, om mij op 27-jarige leeftijd te oud te doen voelen om nog mee te zijn met the cool kids. Jong genoeg om het te kennen, te oud om er echt deftig mee te kunnen werken.

Aan allen, danku!

Lieve groetjes,

Domi