Close

9 dingen over ’s avonds thuiskomen

Één
‘t Is altijd fijn als uw huisdier achter de deur staat te wachten om u vol enthousiasme te verwelkomen en te verplichten tot EERST buikjesgestreel voor ge uw schoenen of jas uitdoet. 

Twee
‘t Is altijd kak als ge vergeten zijt uwe frigo aan te vullen met water, frisdrank of wijn. ’t Is nog kakker als ge vergeten boodschappen doen zijt in the first place. 

Drie
Er is echt nauwelijks nog een drol op tv. 

Vier
Er is echt te veel communicatie tegenwoordig. Ik ben bereikbaar via sms, email, Whatsapp, Instagram, Facebook, Messenger, iMessage en Telegram, maar ge krijgt ofwel direct antwoord, ofwel ergens die avond, ofwel binnen de 8 tot 14 werkdagen. Of ik antwoord mentaal en vergeet het daarna effectief te versturen, dat kan ook. 

Vijf
Enerzijds is het lastig om na een hele dag drukte de knop om te draaien naar rust en chillen. Anderzijds zijn er na al die tijd nog steeds momenten dat ik gewoon voor mij uit zit te staren met mijn hoofd op een compleet andere planeet. 

Zes
Ik ben blij dat ik mijn eettafel in een onlogisch hoekske heb gezet en daardoor een stuk vrije vloer heb om een danske op te placeren, of gewoon om op te liggen. 

Zeven
Of ik weet al bij mijn eerste voet die ik binnen zet wat ik ga maken voor avondeten, of ik stel het uit tot het te laat is en van improvisatie moet doen. There’s no inbetween. 

Acht
Als ge van mij iets wilt gedaan krijgen of (vooral) mij nog wilt buitenkrijgen gaat ge moeten maken dat ge het vraagt vóór ik in mijn zetel ben gaan zitten. Eerst wordt alles geregeld, maar nekeer ik beslis “nu zet ik mij op mijn gemakske” dan sta ik nie rap meer terug recht. 

Negen
De schoonste zonsondergangen ziet ge op mijn terras. #Gentjesliefde