Close

Beestig lollige weetjes

Niet alleen op vlak van recent klimatologische nonsens is Moeder Natuur af en toe eens op hol geslaan, ook in het koninkrijk der dieren doet ze al eens iets bizar. Just for funzies, de opmerkelijkste der fauna-shenanigans op een rijtje:

– Kangoeroes hebben 3 vagina’s. 2 om mee van sexytime te doen, 1 om mee te bevallen.

– Naast mensen zijn dolfijnen de enige andere schepsels die verkrachten. Ook hebben ze luchtgatseks. That’s right, dat lees je goed, bloweholesex.

– Koeien hebben beste vrienden. Ze produceren het meeste melk tijdens het luisteren naar het liedje Everybody Hurts van REM. Ook kunnen ze wel degelijk rechtopstaand slapen, maar dromen doen ze enkel liggend. En ze kakken gemiddeld 16 keer per dag. Gekke koeien toch.

– Een groep flamingo’s wordt in het Engels “a flamboyance” genoemd. Diezelfde flamingo’s kunnen trouwens enkel eten met hun kop ondersteboven.

– Varkens hebben orgasmes van een halfuur. 30 minuten. 1800 seconden aan één stuk. Feest.

– Elk jaar groeien er miljoenen bomen dankzij eekhoorns die hun noten niet meer vinden. Op zo’n momenten was een Engelstalige Doos grappiger geweest.

– Bij schildpadden kan je horen welk geslacht ze hebben aan de geluiden die ze maken. Mannetjes knorren, vrouwtjes sissen. Vrij menselijk vind ik dat.

– Pinguïns hebben gedurende hun hele leven maar 1 partner en vragen het aan door een steentje aan hun liefje te geven. Aaaahw.

– Ratten giechelen als ze gekieteld worden. Er is speciale apparatuur nodig om hun hoge stemmetjes te horen, maar ze lachen zich wel degelijk kapot.

– Giraffen hebben geen stembanden en communiceren door de lucht rond hun nek te doen vibreren. Dringend keer een klapke gaan doen met de G’est of all Raffs.

– Er is een soort kwal die eeuwig leeft.

– Luiaards verlaten hun boom maar één keer per week, om te pissen en wat enkel een megadrol kan zijn te placeren.

– Vlinders kunnen proeven met hun voeten.

– Alle ijsberen zijn linkshandig.

– Spinner-dolfijnen slapen in paren, de ene met diens linkerhemisfeer slapend, de ander met de rechter. Elk houden ze de wacht met één oog en een half brein. Slaapbuddies zijn voor het leven. Waarschijnlijk hebben ze dit buddysystem ontwikkeld ter verdediging tegen de verkrachtingsdolfijnen.

– Ook zeepaardjes blijven hun hele leven samen, zijn compleet trouw en reizen samen door zich aan elkaars staart vast te houden.

– Otters houden elkaars handje vast tijdens het slapen om niet van elkaar weg te drijven. De cutezakskes.

– Er bestaat een megaschattige soort antilope die een Dik Dik wordt genoemd.

– Om te ontsnappen wanneer je vastgekneld zit tussen de kaken van een krokodil krijg je als tip mee in zijn oogballen te porren, aangezien hij je dan direct zou loslaten. No shit, Sherlock.

– In South Bend, Indiana (USA) werd ooit een aap berecht en veroordeeld voor het roken van een sigaret.

– Vleermuizen gaan, net zoals Beyoncé, altijd naar links als ze een grot uitvliegen. Tijdens WO2 probeerden Amerikanen trouwens om vleermuizen te trainen als bomdroppers.

– Een klein beetje alcohol druppelen op een schorpioen volstaat om hem helemaal loss te doen gehen tot hij zichzelf doodsteekt.

– Mieren slapen nooit. Ze hebben ook geen longen. Creepy bastards.

– Mannelijke leguanen, komodovaranen en koala’s hebben 2 penissen.

– Mannelijke puppies zullen vrouwelijke puppies tijdens het spelen met opzet laten winnen.

– Olifanten, bepaalde walvissen en vrouwen zijn de enige zoogdieren die een menopauze ondergaan.

– Een groep uilen samen wordt in het Engels een “parliament” genoemd. Oh de ironie.

– Wanneer een maagdelijke koninginnebij volwassen wordt paart ze met een aantal uitgekozen mannelijke bijen, wiens piemels exploderen, achterblijven in de koningin en daar als soort stopsel fungeren.

– Wormen communiceren door te snugglen. Ik ook.

– In het paringsritueel van fregatvogels wint degene met de dikste nek. ’t Is te zeggen de grootste keelzakballon. Aan hun hals hangt een soort rode ballon die ze gedurende 20 minuten lang opblazen tot een grote voze nekballon waarmee ze dan wiebelen om de aandacht van vrouwtjes te winnen. Een vrouwtje zal dan het mannetje met de grootste en meest blinkende ballon kiezen. Tijdens het poepen zal het mannetje zachtjes zijn vleugels over de ogen van het vrouwtje leggen zodat ze niet afgeleid kan worden van andere mannetjes met nog grotere keelzakballonnen. Gene zever. Check het filmpje.

– Vrouwelijke hyena’s hebben een pseudopenis. “Seks dan hoe?”, vraagt u mij? Wel, mannenpiemel in vrouwenpseudopiemel. Bevallen gaat langs dezelfde weg.

– Bonobo’s gebruiken seks als groet, als manier om disputen op te lossen, om ruzies goed te maken en als gunst in ruil voor eten. Ze tongkussen, hebben orale seks, masturberen gezamelijk, missionaris is hun favourite posish en ze hebben zelfs een soort penis-schermen-ritueel. Of hoe simpel het leven kan zijn in de jungle.

– Als afsluiter niet echt een dierenweetje maar toch lolly: in Alaska is het illegaal om in iemands oor te fluisteren tijdens het elandenjagen.

Weer iets bijgeleerd om mee te scoren bij lekkere dieren op feestjes, of op uw eerstvolgende barbeque.